Profil

Namn: Jessica Anna Birgitta Jönsson
Född: 1983-10-06
Hemort: Uppsala
Yrke: EMX Racing AB
MC: Beta
Klubb: Göta MS

Licens: Senior i enduro

Favoritbanan: Hemmabanan "Nya Pepparrotsbanan"

Ursprungsklubb: Funbo MS. Körde länge för SMK Uppsala innan jag bytte till Göta MS

Första MC: Honda 80cc fyrtakt

Började köra cross: Provade första gången 1994. I början blev det inte så mycket åkning

Började köra enduro: Till en början var det bara cross som gällde och jag började nog inte med enduro förrän jag var sexton. I början tränade jag aldrig enduro utan körde bara någon enstaka tävling för träningens skull

Första tävlingen i cross: Jag var 13år och hade inte kört så länge när det var dax för en ungdomstävling på hemmabanan Rörken. Det var en deltävling i den populära serien Mälarfräsen. Min bror och jag blev övertalade att ställa upp

Första tävlingen i enduro: Det var ett klubbmästerskap i Enköping. Jag lånade pappas kawasaki 250cc för min motorcykel hade rasat. Jag hade aldrig nånsin suttit på en sån stor motorcykel och hade dessutom aldrig vistats i skogen med en. Det visade sig vara väldigt mycket nysnö och djupa hålor. Ni kan lista ut resten själv… Lyckades nett och jämt ta mig runt, men jag lärde mig otroligt mycket!

Bästa enduro-minnet: Det är utan tvekan alla intryck från min första Six-days tävling i Slovakien

Bästa MX-minnet: Sista SM-deltävlingen i cross 2006 i Västerås

Sämsta MX-minnet: När motorcykeln rasade ena SM-deltävlingen i Enköping 2005. Jag låg trea och fightades om andra platsen när motorcykeln tappade all ork. Det var bara att rulla in i depån till fots.

Roligaste MX-minnet: Svårt att säga då jag nästan alltid har roligt när jag kör motorcykel. Six-days äventyren har varit fantastiska!

Störst framgång i cross: När jag vann sista SM-deltävlingen i cross i Västerås 2006

Störst framgång i enduro: EM-guldet 2013! 

Bästa egenskaper: Stabil, uthållig och envis

Sämre egenskaper: Är lite negativ ibland

Tips och råd: Under många år kom de flesta tipsen och råden från Stefan Da Silva. Under de sista åren har jag haft enorm hjälp av Per-Allan.