söndag 29 juni 2014

Valpar

Vi hade tur ute på havet igår. När vi kom ut på en ö sprack det upp på himlen för en stund, och det var härligt efter allt gråväder. Under kvällen sedan började det regna igen och fortsatte hela natten och i morse. Idag när jag kom hem från Gräsö var det bara att börja planera för veckan som kommer. I morgon drar jag ner till Göteborg så det var bara fixa tvätt, disk och dammsuga, för jag lär inte vara så pigg de första dagarna när jag kommer hem. Sedan lämnade jag Tyson som ska vara hos mamma och pappa i veckan när jag är borta. Innan gick jag en långpromenad med honom och han fick givetvis sitt favoritgodis :) Det blev även en tur på moutainbiken. Dagens bästa var ett besök hos brorsan och hans schäfers åtta små valpar :) Underbart att få busa runt med dessa snart åtta veckor gamla valparna!

lördag 28 juni 2014

En bra dag :)

Text & Dekor

På fredagar slutar vi lite tidigare så igår hann jag med en hel del efter jobbet. Först och främst besiktiga jag bilen. Jag har fått instruktioner om vad som gäller innan operationen så det blev en tur till Apoteket och fixa speciella tvättsvampar. Dem ska jag använda morgon och kväll dagen innan operation och morgonen samma dag. Sen var jag till Text & Dekor i Uppsala och hämtade en dekal till bussen. Den ska jag ge mig in på själv att sätta dit. Med instruktioner från Janne på Text & Dekor ska det nog gå bra :) Efteråt blev det en tur till Gränby Centrum. Först lite shopping och sen ett pass på Kraftkällan.

torsdag 26 juni 2014

Däckmaskin

Innan VMet i Enköping gav jag lite tips och råd och visade hur jag kränger däck för en juniorkille som skulle göra VM debut. Det slutade med att han kapade sin tid otroligt mycket och han åkte härifrån med min däckmaskin och mina däcksjärn :) Idag kom han tillbaka med prylarna och hade dessutom choklad med sig till en chokladtokig! Tack Lucas och Sofie :) Ikväll har jag även varit ute på ett skönt pass på moutainbiken och pysslat i garaget.

onsdag 25 juni 2014

Operationstid

Idag ringde dem från IFK kliniken, från operationsavdelningen. Min operationstid är ändrad till den 3 juli och även läkarbesöket, som blir dagen innan. Det närmar sig :) Igår efter jobbet var jag på Kraftkällan i Boländerna. Det känns lite idag faktiskt, träningsvärken har smugit sig på... ;) Ikväll blev det en helkväll i garaget. Jag har pysslat med hojen som jag har kört med sedan förra operationen. Den ska göras i ordning till försäljning eftersom jag inte kan köra på länge nu.

tisdag 24 juni 2014

Knäskydd

Efter jobbet idag åkte jag till Olmed i Uppsala och hämtade ut mitt nya knäskydd. Äntligen har skyddet kommit, tanken var att jag skulle ha haft det till VMet i Enköping men det vart varken något knäskydd eller något VM... Sedan jag fick operationstiden vågar jag inte ut och åka något fall om knät svullnar upp. Så knäskyddet kommer inte till användning än på ett tag, typ om ett halvår eller så... Men då är det klart när det väl är dax :)

måndag 23 juni 2014

Gräsö

Det blev en lyckad helg ute på Gräsö med underbara vänner. Vädret var inte direkt på topp, kallt och ruggigt, men det vart lyckat ändå :) På förmiddagen idag ringde Akademiska sjukhuset i Uppsala och meddelade att remissen hade kommit tillbaka till dem, den som skulle ner till IFK kliniken i Göteborg där jag ska operera mig. Det visade sig att IFK Kliniken står som nummer sex i en rankningslista i området Halland, dit sådana här ärenden hamnar, och därför hade remissen inte godkänts och skickats tillbaka. Jag ringde IFK kliniken och dem ringde upp Akademiska. Akademiska skrev efter det samtalet ut en specialistvårdsremiss, så nu äntligen ska allt vara klart! Det är inte bara ett med det här, men jag har fått riktigt bra hjälp ifrån både Akademiska och IFK kliniken för att detta ska gå i lås och det tackar jag för! Snart bara en vecka kvar :)

fredag 20 juni 2014

Trevlig midsommar!!

Tyson och jag önskar er alla en trevlig midsommarhelg! Är inte frisbeen tillgänglig fungerar knuten och bollen också :)

Lucullus

Vi började midsommarhelgen med en middag på restaurang Lucullus igår kväll. Och som vanligt var det mycket gott :) En plankstek blev det, som vanligt ;) Idag började jag dagen med en cykeltur, det blev en igår efter jobbet också. Nu är vi på väg ut till Gräsö :)

onsdag 18 juni 2014

Hojkörning

Jag kunde inte låta bli, så igår blev det ett hojpass :) Himla trevligt! Men nu får det bli lugnt innan operationen så jag inte gör något dumt. Vill ju inte att knät svullnar upp mer och att dem inte vill/kan operera på grund av de.. Det är så otroligt lätt hänt att fota så det gör så där jäklarns ont.. Idag tog jag en sväng till Kraftkällan. Denna gång i Boländerna. Dem hade öppnat en ny del av gymmet så det var betydligt luftigare där inne och inte alls lika kompakt som det har varit tidigare, super! Bilden är från ikväll när vi stod och väntade på färjan i Öregrund över till Gräsö.

tisdag 17 juni 2014

Operation

Nu har jag äntligen fått en tid :) Det har varit MÅNGA samtal fram och tillbaka, men nu så! Den 1 juli ska jag på läkarbesök nere i Göteborg på IFK kliniken. Akademiska sjukhuset hade inga tider innan semestern och jag ville inte låta tiden bara flyga iväg. Dem hade satt mig på operation inom sex veckor, men eftersom semestern kom mitt i allt skulle jag inte få bli opererad förrän slutet av augusti början på september. Då var det bara ringa runt till andra sjukhus och försöka hitta en ledig tid, men det var likadant överallt dit jag ringde. Varken i Uppsala, Enköping eller Stockholm hittade jag någon tid. Då provade jag att ringa till IFK kliniken i Göteborg som privatperson och kollade om dem hade tid och vad det skulle kosta. Det skulle nog inte vara några problem, vilken lättnad! Jag ringde tillbaka till Akademiska och lyssnade om jag kunde få en remiss till Göteborg så jag slapp betala ur egen ficka. Det var ingen enkel historia att få ett svar om de, men i förra veckan blev det klart! Efter det har jag väntat på att få en tid och idag när jag ringde var jag uppsatt den 2 juli. Dock hade inte remissen kommit till dem, som postades för en vecka sedan, men jag hoppas att det inte blir några problem. Så himla skönt att det äntligen är dax! Men som jag har skrivit tidigare har jag ju varit svullen så dem har inte velat operera knät tidigare. Igår var jag på Kraftkällan i Gränby. Det känns i benen idag :) Jag började med uppvärmning på motionscykeln.

måndag 16 juni 2014

VM-helgen

Det blev en lång och trevlig helg i Enköping. Som jag skrev tidigare var jag funktionär och stod bägge dagarna på första långa crossprovet. I lördags stod jag nere i en grusgrop och därifrån såg jag ganska mycket av banan, både början och slutet av provet. Det vart inte så mycket band och pinnar som kördes ner, utan vår största fiende var blåsten. När alla förare passerat alla sina varv åkte jag ner till paddocken och kikade lite och snackade lite skit. På kvällen blev det en liten sväng ner till torget på endurofesten. Jag hade inte en aning om att det var så pass stort som jag tyckte att de va. På söndagen bytte jag plats på crossprovet och stod längst bort från start och mål ute på ett gärde. Även där fick jag se en del. Sen var det en bonus att extremprovet låg intill så när det var lugnt på gärdet kunde man smita över dit och kika lite. Även igår åkte jag in till paddock när tävlingen var över. Under helgen lånade jag ut min lilla stuga till två riktiga endurofantaster. När jag kom hem från Enköping låg detta och väntade på mig :) Tack!

fredag 13 juni 2014

Den här låg och väntade på mig när jag kom hem från Enköping ikväll. Klubban fick jag av Teo 8 år för att han tyckte att jag var så duktig på radion idag :) Tack!

Prolog

Det har varit fullt upp den här dagen trots att jag inte ska köra själv. Först satt jag i anmälan. Det var ingen lätt historia med alla olika papper och dessutom inte bara på engelska och svenska. Många saknade kompletta uppgifter vilket försvårade jobbet. Direkt efteråt gjorde Enköpingsposten en intervju och fotade mig med hojen. Efter lunch i östra-lägret var jag ut till extremprovet och kollade hur det såg ut. Leo följde med oss dit och det är han som är med mig på bilden vid startrampen. När jag kom tillbaka till paddock därifrån mötte jag upp Sveriges Radio. Snart är det dax för starten på prologen här i Enköping så nu sitter jag ute vid banan och inväntar första föraren.

torsdag 12 juni 2014

Packat

Nu är bussen packad och klar för en kort resa till Enköping. Känns lite märkligt att dra iväg i morgon med den nydekalade bussen med en tävlingsfixad hoj i när jag inte ska köra. I morgon bitti mellan nio och elva ska jag istället sitta i anmälan. Därefter ska jag träffa Enköpingsposten. Strax efter tre ska jag träffa radio P4 Uppland och klockan sex börjar prologen. Det är några hålltider i morgon att ha koll på :) Kastade in moutainbiken i bussen och hoppas att jag hinner med en tur däremellan. Bilderna är från en kvällstur med Tyson. Han älskar verkligen sin frisbee mer än något annat, härligt att se :)

Dekaltrimmat

Snart är det dax för VM-deltävlingen i enduro i Enköping. Sedan jag gjorde illa knät för lite drygt två månader sen har fokus legat på att kunna köra denna VM-deltävling. Det är en tävling som jag verkligen har sett fram emot, att få köra ett dam VM i Sverige och nu dessutom med hemmaklubben som arrangör. Det är första gången dam VM går i Sverige. Jag pratade med läkaren som opererade mig och sjukgymnasten jag har gått hos. Båda sa att det finns en möjlighet att kunna köra för efter två månader så ska jag vara så pass bra för det vardagliga livet. Det viktiga var att jag lyssnade på kroppen. Jag har varit ute några gånger och testat. Lätt åkning där jag kan köra mestadels med fötterna på fotpinnarna går bra, men när det blir lite bökigare och jag måste fota får jag ibland ordentlig smärta i knät. I Enköping kommer det att bli vanlig svensk enduro med stenar, rötter och lerspår och då fungerar det tyvärr inte. Det är ett riktigt svårt beslut jag har tagit, men jag kommer inte till start i helgen. Det är inte värt att riskera något när man ändå vet innan att det inte kommer att fungera. Jag kan heller inte göra sig själv rättvis. Jag kommer dock vara på plats hela helgen. Jag kommer att hjälpa till på första crossprovet nere i gropen. Min pärla kommer också att finnas på plats. Den putsade jag upp igår och satte på nya schyssta dekaler från www.erdecal.se! Hojen kommer att stå nere i paddock vid Kawasakis trailer :) Jag hoppas vi ses i Enköping! Det kommer bli en grym tävling!

onsdag 11 juni 2014

Glad

Igår var jag ut en sväng på hojen och finåkte lite, lycklig tjej :)

tisdag 10 juni 2014

Radio P4

Idag ringde Radio P4 Uppland och kollade läget inför helgen. På fredag strax efter 15.00 ska dem göra en intervju med mig på plats i Enköping.

Skickat från min iPhone

Bakdörrarna

Text & Dekor Uppsala

Tusen tack till Text & Dekor i Uppsala som har dekalat om min buss!!! :)

söndag 8 juni 2014

Strömming

Vilken trivsam helg! Idag fiskade jag strömming ute på havet :) En abborre lyckades också hamna på kroken.

lördag 7 juni 2014

Havet!

Idag har jag haft en underbar dag på havet :) Tyson trivdes bra han med! Han gillar att åka båt och när vi klev i land på en ö kastade han sig i vattnet på en gång. Dock var det lite svårare att fiska, han fick nämligen för sig att kasta sig i och fånga draget... Inte så smart ;) Med en massa frisk luft i lungorna är både jag och Tyson utslagna nu! Jag är uppvuxen på havet, men det blir inte så ofta längre. Extra härligt då när man väl kommer ut. Innan båtturen hann jag med ett pass på trampcykeln. Det kändes i benen sen gårdagens gympass på Kraftkällan.

fredag 6 juni 2014

VM Finland

Nu är det tungt att sitta hemma! Starten på prologen på VM-deltävlingen i Finland har startat, utan mig på startlinjen... Känns tråkigt, jag som hade sett fram emot Finlands och Sveriges VM-deltävling så mycket. Det är bara att gilla läget och följa svenskarna på datorn hemifrån.

Nationaldagen

För min del har det inte varit något firande idag. Jag har pysslat med lite av varje. Bland annat har jag varit och kollat på en fotbollsmatch då UNT cupen spelas i Storvreta den här helgen. Jag har även varit på Kraftkällan en sväng och gjort mina härliga övningar :) Dagen till ära fick jag sällskap av Lena, mycket trevligare än att gå själv! Igår fick jag sällskap i garaget istället. Då hade jag däckkrängarkurs för en kille som ska köra sin första VM-deltävling i Enköping nästa helg. Det tog sig rejält och jag blev av med mina däckkrängarverktyg! Hoppas jag får tillbaka dem efter tävlingen... ;)

Skickat från min iPad

onsdag 4 juni 2014

tisdag 3 juni 2014

Text & Dekor

I morse innan jobbet lämnade jag bussen hos Text & Dekor. Janne har skissat upp hur det ska se ut och jag tvättade bussen igår ikväll. Äntligen är det på G med nya dekaler :)

måndag 2 juni 2014

Sol & värme :)

Igår var solen och värmen tillbaka, underbart! Tyson fick med matte på två långpromenader :) Varav den ena även Lena höll oss sällskap, trevligt.

söndag 1 juni 2014

Fyrishov

Nu var det flera dagar sen jag skrev. Det har som vanligt varit fullt upp, kan man inte tävla enduro passar man på att göra annat som man inte hinner med då. Givetvis sköter jag knäträningen och har varit på Kraftkällan senast igår. Efteråt var jag till äventyrsbadet på Fyrishov med ett gäng barn :) Vad roligt det är när man verkligen ser hur mycket dem uppskattar det.