fredag 28 september 2012

Six-days dag 5

Det blev en riktigt sen kväll igür. Dels var tävlingsdagarna 3/4 väldigt lünga pü 8,5 timme plus att vi tog en del prick. Det var fantastiskt skönt efter en riktig kämpardag att fü höra att dag fem skulle bli lätt! Och det var den ocksü =) Idag har vi "bara" haft en 7,5 timmes dag =) Det har idag varit mycket vägüka och grusvägar. Tre nya prov har vi kört och alla tre tycker jag har varit riktigt roliga! Första körde vi i en grusgrop. Där var det blött pü förmiddagen. Sen körde vi ett prov pü en crossbana och i skogen och pü ett gräsgärde intill. Sista provet vi körde var pü stubbüker med grymt fäste! Trükiga transporter har det varit men riktigt roliga prov!

För dagen blev jag sexa och Sanna ütta. I totalen ligger vi fortfarande pü en 4e plats. Individuellt ligger jag pü 3e platsen =) Framför mig har jag Ludivine Puy frün Frankrike och Heike Petrick frün Tyskland. Efter mig ligger finska Marita Nyqvist. Sanna ligger pü 12e platsen. I morgon är det en kort dag dü vi bara kört ett crossheat =) Hörs efter de igen!

Six-days dag 4

Om dag tre var tuff sü ska vi inte tala om dag fyra!! Det började ju regna pü natten mot morgonkvisten och var ordentligt blött... Dessutom skulle vi fortfarande köra pü A-tid! Dem hade varit lite snälla i alla fall och tagit bort ett prov som vi skulle ha kört varje dag pü sträcka ett. Sü pü sträcka ett var det inga bekymmer. Bekymren kom istället pü sträcka tvü som man kunde förutspü! I en backe när vi kom var det fullständig kaos. Det stod hojar och spann överallt. Tjejernas hojar liksom münga killar fick dem släpa upp bitvis. Min hoj började koka. Efter provet kom en till backe med full kaos i. Där kokade min hoj ännu mer sü när jag kom upp pü toppen vügade jag inte köra en meter till utan att fylla pü vatten. En i publiken sträckte fram en vattenflaska. han sa üt mig att vänta innan jag öppnade locket. Jag tyckte jag hade väntat länge nog sü till slut öppnade jag locket. Det lilla vatten som fanns kvar sprutade ut och jag brände mig om händerna och fick skvätt i ögonen. Det var en jäkla tur att jag stannade där för jag fyllde pü 1-1,5 liter vatten! Pü den sträckan blev jag 12 minuter sen. Resten av dagen sved det ordentligt om mina händer kan jag lova och händerna ömmar fortfarande. Kanske jag lärde mig till nästa güng... "Extremprovet" tog dem bort för oss tjejer.

Nästa sträcka blev ocksü tight. Som tur var hade dem tagit bort den värsta biten pü uppförsbacken pü enduroprovet. Nu klarde jag mig nästan utan hjälp =) Trots ett supersnabbt servicestopp drog jag pü mig en minut till. Nästa sträcka hade dem tagit bort de värsta backarna och det kändes sü skönt! Pü denna sträcka hade jag ju faktiskt tid inne pü service för att büde äta och kissa =) Till varv tvü gjorde dem ett par ändringar till ute pü transporten sü vi slapp halva av den värsta uppförsbacken. Detta var kokade inte hojen och jag tog endast en minuts prick till =)

Sü totalt blev det 14 minuters prick för min del vilket var ganska sü lite jämfört med münga andra tjejer. Det räckte till en 3e plats för dagen =) Fick jag lite revanch frün meckmissen kvällen innan. Sü här i efterhand var det ganska skönt med ett nytt framdäck när det var sü halt och lerigt. Sanna kämpade pü riktigt bra och tog sig i mül pü en 10e plats. Laget ramlade dock ner pü en 4e plats igen.

Six-days dag 3

Nu kommer här en sen rapport fran de sista tävlingsdagarna. Dag tre bytte vi bana och det visade sig bli en mycket tuffare bana! Första sträckan var lättakt, men sträcka tva var allt annat än lätt =) Den bjöd pa mycket klurigheter och flera bitiga backar. Inte nog med de sa bjöd banan pa ett liknande extremprov i slutet innan tidskontroll. Sträckan innehöll även ett prov intill en grusgrop. Sträcka tre var lite lugnare med klurigheter. Där bjöd enduroprovet istället pü en hemsk backe men bara en massa bök sü som lösa pinnar, rötter och stenar. Där var det i stort sett kaos varje varv man kom dit. Folk stod och spann och kom ingen vart. De flesta tjejer fick nog hjälp där liksom jag själv. Fjärde sträckan var den vi hade mest tid pü. Den bjöd ocksü pü ett par kluriga backar. Pü den sträckan körde vi ett gräsprov.

Hela dag tre rullade det pü fint för min del. Münga backar klarade jag av utan hjälp, men fick hjälp pü nügra ställen. Jag lyckades köra hela dagen prickfri vilket münga andra tjejer inte gjorde, men sen vid mina 15 minuter service av motorcykeln pü kvällen gjorde jag en meckmiss och blev tvü minuter sen. Jag krängde büde bak- och framdäcket. Efter jag krängt bakdäcket hade jag massa tid kvar och tänkte att dü kör jag framhjulet med! Men det bara trasslade och när min tid började närma sig stressade jag för mycket =( Sü frün att ha kört jättebra och rullat in som trea för dagen ramlade jag ner till femma =( Men jag hade tvü nya fina däck pü! =) Och laget klättrade upp pü en fin tredjeplats =) Sandra kämpade sig i mül men tyvärr räckte inte respittiden till. Sanna gick i mül pü en 13e plats.

tisdag 25 september 2012

Six-days dag 2

I mål dag 2! :) Det har flytit på bra hela dagen. Även backen på transporten båda gångerna :) Banan blev slagig bitvis så det känns i armarna nu. Det har gått bra för laget och alla har idag kört prickfritt. Vi knaprade in en hel del på Tyskland som ligger på tredjeplatsen och har knappt en minut upp till dem (det var fyra minuter igår). Jag klättrade ett steg i individuella resultatet. I morgon väntar en helt ny bana. Det sägs att det ska bli backigare. Nu laddar vi batterierna för morgondagen!

måndag 24 september 2012

Six-days dag 1

Nu är vi äntligen igång! :) klockan 9.01 rullade hela laget av startrampen tillsammans. Det var en kort transport upp till första provet. Första provet låg på en stubbåker på en kulle. Där var det knixigt och riktigt bra fäste :) Enduroprovet på sträckan efteråt var betydligt svårare. Det kom fram massa hala rötter och det slog undan på sånt man inte riktigt såg. Lerhålet i slutet var ingen fara :) Efter det provet kom en ordentlig backe på transporten, inte speciellt brant men mjuk, lång och massa rötter och stenar. Jag kom upp bägge varven utan några större problem. Sträckan efter innehöll inga prov och där var det inga konstigheter på transporten. Sista sträckan på varvet körde vi "kuddgubbprovet". Det var fint och även där bra fäste på gräset! Hela dagen har rullat på bra, förutom en incident på näst sista sträckan. Ganska direkt efter provet kom vi till ett lerigt parti med långa djupa spår. Där tog bromspedalen i något och lindade sig runt fotpinnen. Det blev till att köra till nästa service utan bakbroms. Som tur var hade vi mycket tid på just den servicen och jag hade en pedal där så då var det bara att byta den :) Alla i laget är i mål idag och vi fick precis veta att vi ligger fyra efter dagen. Jag körde in på en individuell sjätteplats.

lördag 22 september 2012

Invigning idag =)

Här kommer lite fler bilder från i veckan. Jag har haft problem med datorn, men nu verkar det fungera igen =)

Fler bilder från testkörningen i torsdags förmiddag. Testbanan var på en crossbana, riktigt kul dragning på den:



 Svenskarnas plats i paddock
 
 Igår innan besiktning var det fotografering för fulla muggar =)
 
 Både med och utan hojar.
Givetvis var de motivlackade hjälmarna med på bild, riktigt snygga =)
 
 Jag innan jag rullade upp på besiktning med nya fina pärlan!
 
 I torsdags eftermiddag gick vi två prov. Detta är femte provet. Där har vi förhoppningsvis fördel Sverige med mycket rötter bitvis =)
 
 En gammal liten bro vid femte provet
 
 Sjätte provet låg på en kulle. Bara gräs hela provet, inga konstigheter
 

Idag har vi ett prov som vi ska ut och titta på. Jag har redan varit där, men det fanns ett blöthål som dem pratade om att dra runt, så kan vara bra att åka dit så man vet vad som väntar en =) Annars är allt gått! Efter lunch ska trophy lagen fotograferas, lite servicelådor ska packas och sen ikväll väntar invigningen. Det närmar sig =)

fredag 21 september 2012

Besiktat & anmält

Solnedgång vid färjan i Trelleborg

Testkörning



 
 
Innan anmälan och besiktning
 
 Här krävs backspegel... =)
 
 Nummer och bakgrund på plats =)
 
 Krippe sätter dit sista nummerplasten
 
 Åttonde provet! Börjar med crossbana, sen i skogen och avslutar på gräs
 
Nionde och sista provet! Bara stubbåker på denna kulle =)
 
Idag har vi anmält och besiktat och allt har gått bra. På eftermiddagen var vi till de två sista proven, åtta och nio.

Mer prov =)

Internet har inte fungerat på rummet så här kommer nu lite bilder från i onsdags =)

 Fick en bild hemifrån =) Tyson ser lika glad och busfull ut som vanligt =)
 
 Sanna kom ner lite senare så i onsdags var det Sandra och jag som var ute och gick tre prov. På tredje provet hade dem gjort "kuddgubbar" lite varstans =)
 
 Provet avslutades med massagräs!
 
 Fjärde provet låg vid en grusgrop
 
 Med lite sprängsten en del av banan
 
 Det regnade i tisdagskväll ordentligt, så skitigt blev det att gå=)
 
 Fin utsikt från fjärde provet. Här i slutet!
 
 
 
Igår gick vi också prov, bilder kommer senare. Dessutom var vi ute och testkörde och fixade i ordning hojarna. Nu ska vi anmäla och besikta! På återseende =)

tisdag 18 september 2012

Gått första provet


Resan ner har gått bra och på eftermiddagen hann jag gå ett prov. Provet ska vi köra dag 1 och 2. Ett riktigt snabbt enduroprov med långa rakor. Det var långt och tog hela 2h och 40min att gå. Det blir några timmar att gå om alla nio prov är så långa ;) Men det tror jag inte att dem är. I morgon ska vi fortsätta gå prov hela dagen!
 
 Först var vi ut till ett crossprov, men där var det inte
bandat ännu så det får vi gå senare under veckan
 
 Början på provet kör vi i ett trail-område,
dock inte några trailpartier för oss, tack och lov! =)
 
 Vi slipper ge oss in i detta ;)
 
 Fin åkning!
 

 Långa rakor finns det gott om, liksom stubbar
 
 Upp och ner för en kulle flera gånger
 
 Idag var det shorts och linne väder!
Strålande sol och 25 grader varmt =)
 
Provet avslutades med ett lerhål.
Det sägs att det ska regna en del här nere och då kan detta bli spännande! 
Med tanke på att det såg spännande ut redan nu... ;)

måndag 17 september 2012

Pappa 60år!

Hipp hipp hurra för min pappa som fyller 60år idag!!! Det har vi firat med 65 mil i bil :) Han fick lite färdkost bak i bilen som bestod av en whiskyflaska och en nybakad kladdkaka så han har nog inte lidit någon nöd ;) Nu står vi i Trelleborg och väntar på båten över till Rostock i Tyskland. Vi är lite tidiga, båten går inte förrän 22.45. I morgon har vi några timmar ner till tävlingsplatsen. Som tur är har blåsten avtagit något så jag kan sova i natt :) På återseende!

Lindstrands

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i helgen. Meningen var att jag skulle ha kört Ränneslättsloppet nere i Eksjö i lördags, men en sträckning i vaden som jag klämde satte stopp för de. Säkert lika så bra så benet får vila nu fram tills Six-days start =) Det blev en oplanerad tur till Västerås på söndag eftermiddag istället, när allt var klart, för att kika på SM i motocross där. Jag blir alltid lika sugen att vara med när jag står bredvid och tittar på tjejheaten.

När vi kom hem från Västerås kom Sanna och Jocke över med alla hennes prylar. Vi lastade allt så nu är allt klart för avfärd! Hon hade även med sig kläder till mig från Lindstrands, tack snälla!! Ikväll går båten från Trelleborg till Rostock =) Blir tomt utan Tyson nu i två veckor. Honom lämnade vi hos Jessica Malcolmsson och Patrik Ståhl igår kväll. Där kommer han att få det bra =) Varje gång han träffat dem har han blivit jätteglad =) Han fann sig till ro där direkt när vi lämnade honom så det känns skönt. Kissen tar Ove på Uppsala Kommuns Fastighets AB hand om =)

 Lindstrands kläder =)
 Tyson märker att det är något på gång!

fredag 14 september 2012

Fairing


Tack snälla Lasse Fairing för produkterna Stefan levererade till mig idag! Nu klarar jag mig säsongen ut =) För er som är nyfikna hur jag laddar upp inför en tävling så dricker jag Sloow carbs fram till start och sedan energy Booster under tävlingen. Proteinkakorna äter jag på service. Efteråt brukar jag dricka Fairings Recovery blandat med mjölk för att återhämta mig fort.

TILL SALU


Efter många timmar tillsammans både i skogen och i garaget är det nu dax att sälja pärlan. En GasGas EC 300 Racing 2012 som är uttagen i mars. Sitter ny framgaffel och bakstötdämpare som aldrig är använda. Hör av er om ni är intresserade =) Hojen står nu i butiken dasilvaracing.se.

torsdag 13 september 2012

Repotage

 Ett fint repotage i Enköpings Posten.
Sju SM stämmer ju inte riktigt, men det står förklarat i texten sedan att de två första räknades som RM.

Fina blommor från i helgen =)

tisdag 11 september 2012

måndag 10 september 2012

Bilder från helgen

 Sista gräsprovet innan jag säkrade SM-guldet
 


 Här är det nära, inte många kurvor till mål... =)
 
 Jag tar emot SM-medaljen
 

 Silvermedaljen tog Sanna hand om och bronsmedaljen Emmily
 
 Lite pommac-sprut!
 
 I slutet på extremprovet sista gången på söndagen
 
 Prispallen på söndagen. Jag etta, Hanna tvåa och Sanna trea