torsdag 29 september 2011

Testkört

Idag har vi varit ute och gått crossprovet och extremprovet en gång till. Det ser lika fint ut idag =) Massa på skrå! Har även varit ute och testkört lite grann. Det var ovant med det dammhala, men det gick bättre och bättre. Till slut tog soppan slut i tanken så då fick jag nöja mig för dagen =) Sen blev det till att fixa det sista och kränga på nya däck, så nu är hojen redo för race! Strax är det sängen som kallar. Här nedan finns lite bilder från resan.

 På vägen ner försökte jag vara duktig och plugga till BE-kortet,
det slutade så här...

 Många fina vyer var det på vägen ner. Här börjar vi närma oss Mende.

 Vi hade länge en galning till lastbilschaffis bakom oss...
Till slut kom han om oss på dessa kringelekrokvägar!
Bilden säger nog att jag inte behöver nämna att det var med livet som insats...
Det var väl värt de tio meter han tjänade... För kön framför oss var lååång!

 Här ligger extremprovet! Med denna vackra utsikt över Mende =)


 En stenkista på extremprovet

 Ett gäng stockar på extremen

 En tuff och brant backe på enduroprovet

 Utsikt från enduroprovet, jag behöver nog inte säga att det är brant bitvis =)

Här stod vi parkerad den första natten, inte helt felutsikt

onsdag 28 september 2011

På plats

Nu har vi kommit ordentligt tillrätta här i Mende. Riktigt varmt och soligt! Jag som trodde det skulle vara betydligt svalare och inte alls planerat min klädväska rätt... Men jag ska inte klaga! Så skönt så =) Igår eftermiddag rullade vi in i lilla staden Mende. Vi hann gå crossprovet och extremprovet innan det var dax för middag och sängen. Proven såg fina ut. Det är väldigt backigt och mycket på skrå. Idag har vi varit ute och gått enduroprovet och supertestet på förmiddagen och så gick vi endurotestet en gång till på eftermiddagen. På enduron finns det ett par lite klurigare backar där det gäller för mig att inte tappa fart på vägen upp. Jag har försökt lägga in bilder, men utan några större framgångar. Ikväll nu precis rullade vi in i A-paddock och fick då tillgång till internet. Först skulle vi inte få rulla in här, men nu har vi lyckats få oss en plats, i alla fall tills i morgon... Förhoppningsvis blir vi kvar här.

I morgon ska vi ut och testköra och gå crossprovet och extremprovet en gång till. Sen blir det lite meckning och putsning så allt är klart tills på fredag när det drar igång. Först anmälan och besiktning på fredag morgon och sen supertestet på fredag eftermiddag.

söndag 25 september 2011

På väg!

Nu står vi i hamnen i Malmö och väntar på att få åka på färjan. Vi hade hela dagen på oss att lasta hemma hos Ullis och Anders och ta oss ner hit till klockan 21.00, men lyckades ändå komma försent... Dock ingen fara för ingen har fått köra på än.

Det kändes lite tråkigt att inte vara med igår på Ladies Cup, men så här med facit i hand var det tur att jag inte åkte dit för jag hade aldrig hunnit fixa allt då. Igår höll vi nämligen på en massa timmar.

Nu rullar vi på! Ha det så trevlig hemma =)

Missen får klara sig utan matte över en vecka

 Lastning på G

 Fullt blev de, från golv till tak!

Första tankstoppet,
Ullis var lite osäker om bussen gick under 4,40m... ;)

torsdag 22 september 2011

Miljömatta

Efter helgens hojåkning var det dax för lite service på fjädringen. Senast var innan jag drog till Finland så nu var det hög tid för det har blivit många hojtimmar sen dess =) Idag fick jag tillbaka prylarna och kunde montera det på hojen så jag hinner testa så allt är okej innan jag drar ner till Frankrike. På söndag börjar vi nämligen rulla neråt för sista deltävlingen i VM-serien som körs 1-2 oktober.

På lördag körs sista deltävlingen i Ladies Cup, men jag känner att jag inte riktigt hinner med det. Jag har en hoj jag åker på och ska jag först till Fjugesta på lördag och sen hem sent på kvällen och fixa allt för att sedan dra på söndag förmiddag igen. Allt tar sin lilla tid och för att slippa stressa en massa så väljer jag alltså att hoppa över sista deltävlingen i Ladies Cup och lägga all fokus på VMet. Det ska bli riktigt kul att komma iväg igen. Denna gång har jag Ullis, Anders och Krippe med mig som ska hjälpa mig och stå ut med mina tävlingsnerver.. ;) Inför sista deltävlingen ligger jag på en 6:e plats. Första deltävlingen i Spanien kom jag 4:a bägge dagarna och andra deltävlingen i Portugal bröt jag lördagen efter att ha kraschat sönder gashuset och kom 6:a på söndagen.

Idag när jag kom hem väntade en present i köket =) Tack snälla Krippe!

En ny fin miljömatta =)

tisdag 20 september 2011

Bilder från Skövde

Innan start, allt är uppställt
Startrampen, inväntar vår starttid.
Lilla Felicia visar vägen ut på banan

 In Action

 Andra provet var riktigt fint



måndag 19 september 2011

söndag 18 september 2011

SM GULD!! =)

Vi hade tur med vädret igår när vi körde sista deltävlingen i SM-serien nere i Skövde. Mycket regnande under veckan, men det var strålade solsken under tävlingsdagen. Vi körde tre varv med tre prov på varje varv. De två första kom jag bra överens med och de var riktigt fina. Tredje provet var riktigt smackigt både ute på gärdena och i skogen. På sista varvet ramlade jag just på detta prov två gånger när jag gled omkull. Jag lyckades vinna sex av åtta prov och knep hem segern, både för dagen och i totalen. Så igår blev jag klar svensk mästare för fjärde året i rad! =) Det känns jättekul men lite svårt att smälta in.

Det blev inte mycket till firande igår då vi har haft träningsdag nere i Skövde idag. En lyckad dag som slutade med ösregn. Jag somnade som en stock på vägen hem =)

 På vägen ner till Skövde laddade jag med Fairing

 Fokuserad innan start

 På väg mot starten

 På första provet

 Efter målgång, väntar in resultaten...

 Fyra nyblivna svenska mästare!

 SM-planketterna är utdelade!
Sanna knep silvret, jag guldet och Jessica Malcolmsson bronset.
Det var även resultatet för deltävlingen.

Jag tillsammans med Felicia, en blivande endurostjärna =)

fredag 16 september 2011

Sista SM:et för säsongen

Nu är vi redo igen, jag och hojen! I helgen kör vi sjätte och sista SM-deltävlingen nere i Skövde. Det lär bli smackigt och fint på alla gräsgärden där nere om det har regnat lika mycket som det har gjort här hemma =) Håll nu tummarna för mig att det går vägen! Det krävs minst en 5:e plats för att jag åter ska ta med guldet. Det gäller att jag håller mig och hojen hel in i mål =)

 Hojen är klar, putsad och fin! =)

 Tur jag har som får hjälp!
Två kvällar har gått åt med förberedelser.

tisdag 13 september 2011

Regn å regn å regn...

Det tycks aldrig vilja sluta regna! Idag trotsade jag vädret och gav mig ut en liten tur på ett gräsgärde. Chefen var med så vi testade att dreva om min hoj fram och tillbaka. Så det blev mest mecka och lite köra =) Det passade ganska bra idag faktiskt för jag känner fortfarande av hojtimmarna sen i söndags.


måndag 12 september 2011

Tvättat...


Det är kul nästan jämt... =) Så här rolig såg min hoj ut efter gårdagens tävling! Men nu är den ren och fin igen =) Men jag kan erkänna att det tog emot att kliva ur en varm säng för att gå ut i regnet och tvätta i morse. Det gick faktiskt bättre än väntat när jag väl kom ut för det var så blött igår så det var mest ett tunt lager. Jag har varit med om betydligt värre när hela hojen är dubbelt så tung av lera. Det har regnat heeela dagen idag, men nu skiner solen! =)

Jag vill passa på att tacka er alla som stod i skogen och tjoade igår, riktigt kul! Man får alltid lite extra kraft då =)

söndag 11 september 2011

Ladies Cup i Enköping

Det har varit en tuff dag i skogen idag! Allt regnande i veckan satte sina spår och det var riktigt blött bitvis. Givetvis medförde det sönderkörda spår på sina håll... Som tur var lös regnet med sin frånvaro dagen till ära, tills nyss i alla fall för nu öser regnet ner utanför igen =) Typiskt, för jag har inte lastat ur än...

Idag körde vi alltså 5:e deltävlingen i Ladies Cup på S1 i Enköping. Två sträckor per varv med två prov på varje sträcka. Vår klass körde tre varv. Det tuffade på riktigt bra i början, utan några incidenter alls. Jag tog det lugnt på transporterna och såg mig för så jag skulle slippa onödiga fastkörningar och slippa slå i stenar som var svåra att se i leran. Jag fastnade till på extremen lite grann både på första och andra varvet uppför på ett ställe med massa stora stenar, men annars gick de två första varven smärtfritt =) Värre blev det till varv tre... Det märktes tydligt då det blev fler misstag! Ramlade en gång på transporten när jag försökte mig på en piruett i leran, det vart inge bra... =) Det var bara upp och hoppa igen! Efter en bit lyckades jag köra ner i ett spår som jag visste slutade med tråkig utgång, att lyfta! Varvet innan stod en annan kille och löft precis där. Jag fick i alla fall hejd på grejerna innan det var för sent att göra något åt det, men då fastnade jag på några rötter istället, ett med bakhjulet och ett med framhjulet... Typiskt! Höll på där ett tag innan jag kom den. Som tur var så var det också på transporten. På tredje sista provet lyckades jag köra fast också, det var mindre kul... En kille satt redan fast, sen kom jag och sen kom ytterligare en till! Jag fick som tur var hjälp att komma därifrån, tusen tack! Det var bara en gyttjesörja så det var svårt att se vad som fanns under och givetvis var det ett par rötter som hjulen fastnade mellan. Sen höll jag mig i rull ända in i mål! Sista provet, som var extremen, tog jag mig upp bland stenarna utan fastkörning i alla fall, till skillnad från tidigare varv =) Det blev en stor seger i damklassen idag då jag var runt en kvart före tvåan i mål och cirka 35 minuter före trean. Nu känner jag mig lite öm i  kroppen och tar en välbehövlig lugn kväll =) Ska bara lasta ur prylarna i bussen, men väntar på att det ska sluta regna först.... ;)

 Vet inte vad dem ber om riktigt... ;)

Jag etta, Sanna tvåa och Sandra trea

fredag 9 september 2011

Tvättat och meckat

Igår var det en helkväll i garaget. Först var jag tvungen att tvätta, men det var inte så farligt skitigt för sist jag körde var det så himla blött så det mesta bara rann av. Skönt! Så slapp jag hängande lera och massa gräs som tränger in överallt =) När tvättningen var klar var det dax för att sätta på FIM-märkt bakdäck. Vi är tvungna att köra med det i Ladies Cup. Sen var det dax för oljebyte och bromsskivan i bak var utsliten. Sen var det bara lite allmän service. Nu är det bara lite småfix kvar, sen är hojen redo för race! =) På söndag är det nämligen Ladies Cup på S1 i Enköping. Skönt att det är på hemmaplan så slipper jag åka så längt denna helg =)

 Hojen är redo =)

Ny fin bakskiva


Före tvätt, inte så farligt skitig...

onsdag 7 september 2011

GasGas Six-days

Snart är den här! Glöm inte att beställa en! =) Eller två... ;)

Smacksur =)


Det blev en liten hojtur idag på förmiddagen. När jag vaknade öste regnet ner och blåste kraftigt. Som tur är har man en chef som åker i alla väder så han sa bara att vi kör ändå, det är bra träning! Det värsta är ju att komma igång när det är taskigt väder för när man väl sitter på hojen och redan har blivit blöt in till skinnet så spelar det ingen roll. Det var riktigt halt bitvis och vattnet sköljde över oss. 

tisdag 6 september 2011

@ work

Nu är jag på plats i butiken igen för några timmars arbete! Vi är inte riktigt klara med inventeringen ännu så det har jag att se fram emot idag... =)

Igår anmälde jag mig till Gotland Grand National första helgen i november. En stor tävling att se fram emot i höst som brukar avsluta säsongen. För er som är intresserade av träningsläger med GGN-tema så har Stefan da Silva och Peter Grönroos några nu under hösten. 15-16 okt i Söderhamn, 22-23 okt Eskilstuna och 29-30 okt Söderhamn. För mer info kika på http://www.dasilvaracing.se/!

söndag 4 september 2011

Bilder från Åkersberga

Idag blev det också ett hojpass. Det kändes lite i kroppen från igår, men när man väl fick komma igång och bli varm i kroppen var det ingen fara. Det blev ett gäng bilder tagna igår, här nedan är några av dem.

 Denna bild är tagen ganska direkt efter start



 Chefen kom och kikade en sväng och såg till så att jag skötte mig på banan =)
Jag fick godkänt! =)

 Står och väntar på grönt ljus så jag kan bege mig ut på ett nytt varv